Leer online schaken

Heb jij altijd al eens willen leren schaken? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Online kun je namelijk veel informatie vinden waarmee je direct jouw kennis direct kan gebruiken. Wat vele liefhebbers vergeten is dat leren schaken niet altijd ontzettend gemakkelijk is, maar het is ook ontzettend leuk om te doen. Om te beginnen hebben we een belangrijke tips voor je. Het is namelijk handig om voordat je begint met schaken even de basisbegrippen te leren. Hierdoor weet je wat de stukken zijn waarmee je kunt spelen, en weet je direct wat de capaciteiten zijn van deze stukken.

Alle blogcategorie├źn
Schaken Schaken Leer online schaken Leer online schaken Schaakboeken Schaakboeken Schaaklessen Schaaklessen

Schaken voor beginners

Er zijn diverse websites online waarbij je gemakkelijk online kan leren schaken. Een van de bekendere websites is Schaakzone, Dit is een website die is opgericht door een enorm fanatieke schaker. Deze heeft al zijn kennis over deze prachtige sport op deze website gezet. Deze kennis heeft hij onderverdeeld in 4 verschillende categorieën. Hierbij gaan ze dieper in op bijvoorbeeld een aantal strategieën of een aantal tactieken die een speler kan hanteren. Daarnaast is de site uitermate geschikt om eens te oefenen tegen andere tegenstanders of tegen de computer

Schaken via Youtube

Online zijn er ontzettend veel manieren waarmee je schaken op een gemakkelijk manier leren kan. Via een Youtube kanaal is een goede oplossing hiervoor. Een bekend Youtube kanaal waarmee een beginner gemakkelijk het spel kan leren is het kanaal van Yochanan Afek. Dit kanaal bevat ontzettend veel leerzame video's over uiteenlopende schaakonderwerpen. Via een zoekbalk kun je zoeken naar het onderwerp waarnaar jij op zoek bent. Ook hebben wij een filmpjes van een cursus schaken op deze site gezet. Bekijk hiervoor onze pagina schaaklessen.