Wat weet jij van Schaken - Tanya Jones

Het boek van Tanya Jones is één van de schaakboeken voor kinderen. Met handige informatiekaders, simpele schaaktips, een uitgebreide woordenlijst en illustrerende foto's kan een kind of jeugdige stap voor stap schaken leren.

Als je schaken wilt leren, maar je geen wijs komt uit andere ingewikkelde schaakboeken, is het boek 'Wat weet jij van Schaken' wat voor jou. De foto's in het boek laten stap voor stap zien hoe schaken moet: hoe je schaakstukken gebruikt, wat de regels zijn van het schaakspel en hoe je een plan om iemand schaak te zetten op het bord volbrengt. Je krijgt veel tips en technieken die je naderhand ook gemakkelijk weer terugvindt in het boek, want ze staan in handige en duidelijke kaders. Weet je niet wat een term betekent? Dan kun je het gewoon opzoeken in de woordenlijst in het boek.

Dit boek legt schaken heel anders uit dan andere schaakboeken. Op een manier waarmee kinderen en jeugdigen schaken góed leren.

Wat weet jij van Schaken - Tanya Jones

Over Tanya Jones

Tanya Jones is een Engelse actrice en werd geboren in 1965. Naast actrice is zij ook schrijfster van meerdere boeken, waaronder schaakboek en kinderboeken. Ze is moeder van 3 kinderen en heeft ook les gegeven. Tanya Jones weet dus wel hoe ze kinderen wijzer maakt en laat dit goed zien in haar verhelderende schaakboek 'Wat weet jij van Schaken', één boek uit de serie 'Wat weet jij van...'.

Wil jij of uw kind het schaken ook leren? Probeer het eens met een schaakboek voor jeugdigen!

Alle blogcategorie├źn