Snel leren schaken - Brian Byfield & Alan Orpin

De kaft van het schaakboek 'Snel leren schaken' laat al zien dat het boek vol grappige cartoons staat. Leren schaken is daardoor een stuk leuker geworden.

Het boek geeft je schaaktips waarmee je snel en op een eenvoudige manier leert hoe je schaakt en natuurlijk wint. De basisvaardigheden van het schaakspel leer je bij het lezen van de schaaktips in dit boek in een razendsnel tempo. Je leert wat ieder schaakstuk doet: de voor- en nadelen hiervan en welke mogelijkheden je hierdoor hebt om je tegenstander te verslaan. Deze slimme trucjes bij het schaken worden op een heldere en simpele manier uitgelegd.

De bekende schaker Nigel Short zei ooit dat schaken meedogenloos is. “Je moet bereid zijn om mensen te doden”. Met dit boek leert iedereen hoe hij/zij dit doet en zonder pardon zijn tegenstander laat ploeteren tot hij aan zijn eind komt wanneer je hem schaakmat hebt gezet.

De schrijvers zijn twee fanatieke schakers: Brian Byfield & Alan Orpin.

Snel leren schaken - Brian Byfield & Alan Orpin

Over Brian Byfield & Alan Orpin

De twee schrijvers zijn zelf fan van de schaaksport. Brian Byfield begon al met schaken toen hij twee was. Alan Orpin haalt uit het schaken een extra zakcentje door tegen vreemden te spelen in koffietentjes voor geld. De illustrator van het boek, Gray Jolliffe, die de hilarische cartoons bij het schaakspel bedacht heeft, is nu ook een ongenadige schaker geworden.

Wil je snel leren schaken of op z'n minst genieten van grappige cartoons over schaken? Dan is 'Snel leren schaken' van Brian Byfield & Alan Orpin een ideaal schaakboek voor jou!

Alle blogcategorie├źn