Lekker schaken stap 2 - van Wijgerden, Brunia & Bohm

In Lekker schaken stap 2 gaan van Wijgerden, Brunia & Bohm een stapje verder met de jeugd leren schaken. De schaken stappenmethode is zo uitgelegd dat kinderen vanaf 10 jaar oud al aan de slag kunnen met het boek. Er staat niet alleen tekst in het boek, maar de uitleg wordt verhelderd door middel van duidelijke diagrammen. Daarnaast kan de lezer het stappenplan schaken goed oefenen door middel van opdrachten in het boek.

Lekker schaken stap 2 - van Wijgerden, Brunia & Bohm

Stap 2: openen, aanvallen, materiaal winnen

Stap 2 van de schaken stappenmethode behandelt een specifiek onderdeel van het schaken. Er wordt namelijk met name aandacht besteed aan de posities van de schaakstukken. Het herkennen en toepassen van vaak voorkomende posities staan hierbij centraal.

Nieuwe acties

De beginnende schaker leert met Lekker Schaken niet alleen over de posities van de schaakstukken. De auteurs gaan verder in op het werken met een dubbele aanval, matvoering met de toren, de basisregels bij de opening en nog veel meer.

Was Stap 1 van de Lekker schaken stappenmethode een succes? Dan zal stap 2 dat zeker ook voor je zijn! Het boek kan tevens zeer behulpzaam zijn wanneer je alleen meer wilt leren over bepaalde onderdelen van het schaken.

Alle blogcategorie├źn