Lekker schaken stap 1 - van Wijgerden, Brunia & Bohm

Schaken leren? Dat kan tot in de puntjes met de serie 'Lekker schaken' van Wijgerden, Brunia & Bohm! Niets blijft je onbekend bij deze serie. Ieder deel van de serie over schaken en dit leren, legt je weer andere schaaktechnieken uitgebreid uit. Elk schaakboek staat boordevol schaaktips die je steeds wijzer maken betreffende het spel, de regels, de kansen, bedreigingen en de mogelijke strategieën.

Geen geschikt boek als je op een snelle manier het schaken wilt leren, maar wel een boek voor degenen die passie voelen voor het schaakspel en zich willen profileren als ware schaker.

Het eerste deel van de serie 'Bord, stukken, mat', gaat over de elementaire regels van het spel en natuurlijk de basis van het spel met uitgebreide informatie over de verschillende schaakstukken. Wel worden er snel schaaktechnieken uitgelegd zodat je gelijk aan de slag kunt en kunt oefenen met het beter leren schaken. Naast schaaktechnieken wordt uitgebreid gesproken over mat zetten, de rokade, aanvalsstrategieën en remise.

Lekker schaken stap 1 - van Wijgerden, Brunia & Bohm

Over van Wijgerden, Brunia & Bohm

Cor van Wijgerden werd in 1978 internationale meester schaken. Hij is de bedenker van de stappen om schaken te leren en zijn methode wordt op veel scholen en verenigingen gebruikt bij schaaklessen. Hans Böhm staat ook bekend als Mister Schaak: hij weet alles over de verschillende schaakstukken en hun mogelijkheden.

Wil jij meester worden? Begin bij stap 1!

Alle blogcategorieën